Mano receptai pietums

Mano receptai pietums

Nesu didelė kepenėlių mėgėja, bet šios patiko – kvapnios, turtingo skonio, minkštos.

Ispaniškos vištų kepenėlės su kepinta Chorizo dešra

Kepenėlių mėgėjai labai nudžiugs, išbandę šį netradicinį jų paruošimo būdą. Tai senas ispaniškas receptas, užrašytas Jamie Oliverio jo kelionėse po Ispaniją. Šį patiekalą galima valgyti ir kaip užkandį, ir kaip pagrindinį patiekalą. Mes valgėme kaip pagrindinį, todėl ingredientų kiekį teko dvigubinti. Ir kitas mano patarimas – siūlyčiau jokiu būdu nekeisti šviežių petražolių džiovintomis.

  • Įvertinimas: 8/10
  • Sudėtingumas: Labai paprasta.
  • Šaltinis: Jamie Oliver knyga „Jamie Does” ir sefovirtuve.lt

Dviems užkandžiautojams reikės:

  • 125 g ispaniškos Chorizo dešros
  • Vieno smulkiai supjaustyto svogūno
  • Šlakelio extra virgin alyvuogių aliejaus
  • 4 viso dydžio ( iš dviejų dalių) šviežių vištų kepenėlių
  • 2 valgomųjų šaukštų Sherry vinegaro
  • Didelės saujos kapotų šviežių petražolių

Kepenėlių paruošimas

  1. Supjaustykite dešrą griežinėliais ir sudėkite kartu su svogūnais bei šlakeliu alyvuogių aliejaus į įkaitintą keptuvę. Kepkite 4-5 minutes, kol dešra apskrus, o svogūnai suminkštės.
  2. Sudėkite į keptuvę kepenėles ir kepkite dar keletą minučių, kol apkeps ir pasidarys aukso spalvos, – turi nebebėgti rausvos sultys.
  3. Baigiant kepenėlėms kepti, supilkite į troškinį vinegarą, pusę saujos petražolių ir viską palaikykite keptuvėje dar minutę.
  4. Patiekite patiekalą: troškinį padalinkite į dvi dalis, sudėkite į dubenėlius ir apibarstykite likusiomis petražolėmis. Nepamirškite kiekvienam valgytojui atlaužti po traškios baltos duonos gabalą. Paprasta!

Skanaus!

Filo tešlos pyragėliai su feta, medumi, sezamais ir čiobreliais

Tai graikiškas receptas, užrašytas Jamie Oliverio jo kelionėse po Graikiją. Šio patiekalo įvairių variacijų galima dažnai rasti Graikijos gatvėse.

Labai puikūs pyragėliai – sūrus Feta sūris puikiai dera su čiobreliais ir medumi. Visiems ragavusiems jis labai patiko, todėl nei vienas neatsisakė antros porcijos. Ir sotu! Šiuos pyragėlius tiesiog privalu išbandyti kaip desertą arba šalia vyno ir sūrių lentos, ar tiesiog kaip užkandį kartu su žaliomis citrininėmis salotomis. Taip pat rekomenduoju išbandyti Pyragėliai su vištiena receptą.

  • Įvertinimas: 10/10
  • Sudėtingumas: Labai paprasta – užtruksite neilgai.
  • Šaltinis: Jamie Oliver knyga „Jamie does”.

Keturiems gurmanams prireiks:

  • 300 g Feta sūrio, šiek tiek sutrinto
  • 2 valgomųjų šaukštų extra virgin graikiško alyvuogių aliejaus
  • 4 valgomųjų šaukštų skysto šviežio medaus bei dar papildomai patiekimui
  • 2 arbatinių šaukštelių džiovintų raudonėlių
  • 8 lakštų Filo tešlos
  • 4 šviežių čiobrelių šakelių (jei keisite džiovintais, skonis bus mažiau turtingas)
  • Kelių arbatinių šaukštelių kepintų sezamo sėklų
  • Papildomai alyvuogių aliejaus kepimui ir paruošimui

Filo tešlos pyragėlių paruošimas

  1. Sutrinkite Feta sūrį, sumaišykite jį dubenyje su alyvuogių aliejumi, medumi, raudonėliais ir padėkite į šalį.
  2. Kiekvieną Filo tešlos laštą padalinkite į dvi dalis, kad gautųsi taisyklingesnis kvadratas.
  3. Sulankstykite pyragėlius: kiekvieną Filo tešlos lakštą konditeriniu teptuku ištepkite alyvuogių aliejumi (tik nepadauginkite – aliejaus reikia labai nedaug, nes tešla itin trapi!), tada pabarstykite papločius čiobrelių lapeliais ir į vidurį dėkite šiek tiek Feta mišinio ir sulankstykite, kaip Jums patogiau.
  4. Įkaitinkite orkaitę iki 200 C, ištepkite kepimo skardą alyvuogių aliejumi, sudėkite į ją pyragėlius vieną šalia kito ir pašaukite. Kepkite pyragėlius tol, kol gražiai pagels ir pasidarys traškūs. Taip pat galite juos gruzdinti keptuvėje ant vidutinio karštumo ugnies – kepti tokiu būdu reikės ant vienos ir kitos pusės po 1-2 minutes.
  5. Kol pyragėliai kepa, paruoškite sezamo sėklas: įkaitinkite sausą keptuvę ir kepkite sezamo sėklas tol, kol pajusite fantastišką kvapą.
  6. Kai pyragėliai iškeps, atsargiai išimkite juos iš kepimo skardos ir padėkite ant sugeriamojo popieriaus, kad nusausėtų.
  7. Patiekite pyragėlius: kiekvieną negailėdami apliekite medumi ir gausiai apiberkite sezamo sėklomis.

Skanaus!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *