Balandėliai, kuriems atsispirti gali ne kiekvienas

Balandėliai, kuriems atsispirti gali ne kiekvienas

Daugeliui norint pasigaminti balandėlius tikriausiai reikia skirti beveik visą dieną. Nors šį patiekalą pasigaminti ir užtrunka daug laiko, tačiau kai paragauji, jo skonis viską atperka. Nors tai ir nėra kasdienis patiekalas, bet kartais jį pasigaminti tikrai verta. Tad šiame straipsnyje trumpai papasakosime apie balandėlius, kaip juos reikėtų tinkamai pasigaminti.

Kaip pagaminti skanius balandėlius?

Laikantis toliau pateiktų žingsnių, balandėlius pagaminsite nesudėtingai ir jie gausis tikrai skanūs:

  • Pirmiausia reikėtų tinkamai išsivirti kopūstą, kad lapai lengvai atsiskirtų, jo šerdį reikėtų išpjauti. Kopūstas turėtų būti kaip įmanoma didesnis, kad į lapus būtų patogu sukti faršą. Jį geriau išsivirti anksčiau, kad lapai nebūtų drėgni.
  • Faršą reikėtų gaminti paprastai, į jį reikėtų dėti druskos, pipirų, mėsai tinkančių prieskonių. Taip pat į jį turėtų būti dedami ryžiai, juos reikėtų jau būti išsivirus iš anksto.
  • Vyniojant balandėlius, kad būtų patogiau, iš kopūsto lapo reikėtų išpjauti kietąją dalį, taip bus kur kas paprasčiau padaryti norimą formą.
  • Kad gautumėte daugiau skonio, prieš troškinant balandėliai turėtų būti apkepinami. Kepimas turėtų būti ant nedidelės ugnies, kad kopūstas per daug nesudegtų.
  • Troškinimui reikėtų paruošti skanų, jums patinkantį padažą. Kad būtų gaunama kuo daugiau skonio, į jį reikėtų įdėti kuo daugiau įvairių žolelių.

Netikri balandėliai

Jeigu skubate, bet vis tiek norite pasigaminti balandėlius, galite juos pasidaryti visai paprastai, neužtrunkant tiek ilgai, kiek gamintumėte tikrus balandėlius. Nors jie bus gaminami žymiai paprasčiau, tačiau jų skonis skirsis ne tiek daug kaip nuo tikrų balandėlių. Tad faršas jiems turėtų būti ruošiamas lygiai taip pat kaip ir įprastiems. Tik jį į kopūsto lapą nereikėtų vynioti, o kopūstą reikėtų susmulkinti ir įmaišyti į faršo masę ir iš jos daryti nedidelius kukulius. Priklausomai nuo kiekvieno skonio, juos prieš troškinant galima apkepti, kad susidarytų skani plutelė. Vėlgi, galima padaryti lygiai tokį pat padažą, koks yra daromas tikriems balandėliams. Gamindami juos, sutaupysite tikrai nemažai laiko, o rezultatas bus labai skanus.

Galima naudoti ne tik įprastą kopūstą

Dažniausiai esame pripratę balandėlius valgyti su įprastais kopūstais. Tačiau juos gaminant galima naudoti ir kitos rūšies kopūstus, tokius kaip pekino, puikiai tinka ir kalė kopūstai. Todėl variantų yra labai daug, tad kiekvienas gali rinktis pagal sau patinkantį variantą. Be to, verta paminėti ir tai, kad įdaras gali būti taip pat skirtingas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *